Hrvatski mediji: Vučić urlao na Mustafu, na rubu incidenta

Hrvatskih mediji pišu o večeri u Sarajevu koju je organizovao Denis Zvizdić ističući napetost zbog premijera Vučića i kosovskog premijera Ise Mustafe.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.03.2017.

09:02

Hrvatski mediji: Vučić urlao na Mustafu, na rubu incidenta
Foto: Tanjug / Fjora Èitaku

"Žestoka svađa u Sarajevu, Vučić u restoranu napao kosovskog premijera – Večera na rubu incidenta: Zašto otimaš srpsku imovinu", naslov je teksta na portalu "Jutarnjeg".

"Susret u kojem su se oči u oči sreli Vučić, Mustafa i Rama prvi je takve vrste nakon novog kruga pogoršanja odnosa između Srbije i Kosova i zaoštravanja verbalnih sukoba između te dve države", navodi zagrebački portal.

Indeks piše o "večeri na rubu incidenta" i navodi da je "Vučić urlao na kosovskog premijera".

Oni ističu da je atmosfera tokom večere bila izuzetno napeta, na trenutke i veoma neprijatna, te se na trenutke činilo da će neko od učesnika napustiti restoran.

Tanjug je ranije javio da je na večeri u Sarajevu "bilo napeto", kao i da se Aleksandar Vučić obratio Isi Mustafi.

"Srpski premijer Aleksandar Vučić nije propustio priliku da u Sarajevu na radnoj večeri koju je za premijere Zapadnog Balkana priredio predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić pita kosovskog premijera Isu Mustafu na kojim osnovama je Priština donela odluku o prisvajanju srpske imovine", saznaje Tanjug.

Prema nezvaničnim informacijama, Vučić je pitao da li je tu odluku doneo sam ili uz nečiju saglasnost.

Kosovska vlada donela je odluku da se sva nepokretna imovina registrovana na ime SFRJ, Srbije i AP Kosova registruje na ime Kosova.

Šta ta imovina podrazumeva pročitajte - OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: