Drama u Roterdamu: Ispraćaj turske ministarke uz duge cevi

Specijalne interventne jedinice koje su poslate u konzulat Turske da ministarku otprate iz Holandije, imale su dozvolu da otvore vatru ukoliko je to potrebno.

Izvor: Beta

Utorak, 14.03.2017.

11:18

Drama u Roterdamu: Ispraćaj turske ministarke uz duge cevi
Getty Images

To je izjavio gradonačelnik Roterdama Ahmed Abutaleb.

On je u sinoćnjem gostovanju u emisiji Nivsur rekao da je bio zabrinut da će 12 pripadnika obezbeđenja turske ministarke zdravlja Fatme Betul Sajan Kaje, koji su sa njom doputovali iz Nemačke, biti naoružani.

"Bilo je važno obezbediti da ukoliko dođe do konfrontacije mi budemo gazde", rekao je Abutaleb i dodao da je jedinica imala dozvolu da puca.

Posle višečasovne napetosti u konzulatu Turske u Roterdamu ministarka je na kraju pod pratnjom sprovedena nazad u Nemačku u noći između subote i nedelje.

Pre toga je Holandija odbila da avionu turskog šefa diplomatije odobri sletanje. Dvoje ministara trebalo je da govore na mitingu podrške predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu.

Holandski premijer Mark Rute ponovio je danas, poslednjeg dana predizborne kampanje koja je pala u senku zbog krize u odnosima sa Turskom, da holandske vlasti rade na smanjivanju tenzija sa Ankarom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: