Gusari oteli brod sa više od 20 članova posade

Zvaničnici Somalije saopštili su da su gusari oteli trgovački brod sa više od 20 članova posade blizu obale te zemlje.

Izvor: Beta

Utorak, 14.03.2017.

09:07

Default images

Jedan od zvaničnika iz poluautonomne obasti Puntland izjavio da je u pitanju brod iz Šri Lanke i da ga gusari, koji su ga oteli u ponedeljak kod severne obale Somalije, voze ka kopnu.

Portparolka mornaričkih operacija EU Luiz Tag potvrdila je da je u toku istraga o incidentu sa tankerom za naftu blizu obale Somalije, ali se na internet stranici ove organizacije trenutno ne pominju ni plovila ni taoci koje pirati navodno drže.

Gusarski napadi duž obale Somalije nekada su predstavljali ozbiljnu pretnju globalnoj industriji moreplovstva. Poslednjih godina, usled međunarodnih patrola, napadi su se proredili.

Prošlo je tri godine od kako su gusari iz Somalije uspešno oteli veliki komercijalni bod, ali oni i dalje imaju i kapacitet i nameru da nastave napade, navodi se u novembarskom izveštaju UN u koji je uvid imao Asošijeted pres (AP).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: