"Šaranovića oborio rafal, overen u glavu, Barani krivi?"

Na groblju Ždrebaonik kod Danilovgrada sahranjen je Slobodan Šaranović, koji je ubijen u zasedi u budvanskom naselju Dubovica, pišu Večernje novosti.

Izvor: B92

Utorak, 14.03.2017.

10:23

Policija je nastavila da ispituje pripadnike raznih crnogorskih klanova kako bi došla do nekih informacija o Šaranovićevoj likvidaciji, a među prvima su saslušani pripadnici kriminalnog klana iz Bara.

Ovu ekipu, posle pogibije Luke Đurovića, predvodi njegov brat Jovan. Inače, ovi Barani važe za "desnu ruku" klana Luke Bojovića u Crnoj Gori.

Prema operativnim saznanjima policije, klan je za račun Bojovića nastavio da obavlja kriminalne poslove.

Inspektori su obavili informativni razgovor sa većinom pripadnika te grupe - Alenom Kožarom, njegovim bratom Robertom, Markom Prelevićem, Martinom Jankovićem, Stefanom Obradovićem i Stefanom Micićem.

Osim odanosti Bojoviću, crnogorski istražitelji, za sada, nemaju nikakve dokaze o njihovoj umešanosti u ubistvo Šaranovića, jer su svi oni tokom saslušanja dali neoboriv alibi.

Inače, uviđaj je pokazao da je na Šaranovića pucano iz dve vrste automatskog pištolja, a neke indicije govore da je posle likvidacije žrtva i overena - hicem u glavu.

Prema sadašnjoj rekonstrukciji događaja ubice su sačekale da Šaranović izađe iz svog auta, inače poklon od mlađeg brata Branislava Brane (ubijen oktobra 2009), pređe ulicu i uputi se ka svom domu. Tada ga je, u leđa, pogodio prvi rafal iz crnog BMV, koji se iznenada pojavio na putu. Dok je padao, iz drugog automata gađan je u glavu. Šaranović je na mestu ostao mrtav.

Pojavila se i verzija po kojoj je crni BMV vlasništvo neke rentakar agencije, ali za to nije bilo potvrde. U vozilu su bila najmanje trojica napadača - dvojica pucača i vozač i pucali su kada su se meti približili gotovo na metar.

Interesantno je da je preko puta ulice gde je pao smrtno pogođen Šaranović - prodavnica sa kamerama. Komšije ubijenog biznismena ispričale su da se čuo jedan dug rafal, a nakon toga i nekoliko kratkih pucnjeva. Neki meci završili su u fasadi zgrade, a izrešetana je i terasa u prizemlju. Srećom, u trenutku napada u tom stanu nije bilo nikoga.

Prijatelji ubijenog Šaranovića pričaju da on nije hteo da unajmi obezbeđenje, niti da se krije, iako mu je bilo jasno da je "pokretna meta". Navodno, policija je pojačala patroliranje ispred njegove kuće, posebno kada je krajem decembra prošle godine prijavio da je nepoznati mladić hteo da ga ubije, ali i da je od toga odustao. Kobne noći, međutim, policijska patrola nije bila u blizini.

I dok mnogi u osveti za ubistvo Nikole Bojovića (mlađeg brata Luke Bojovića) vide razlog zašto je likvidiran Slobodan Šaranović, ima i suprotnih tvrdnji. Prema jednoj od verzija, ovog biznismena na nišanu su držali i dojučerašnji saradnici, ali i jedan od krupnih crnogorskih kriminalaca, koji je uspeo da mu otme vrednu zemlju duž primorja.

Ovaj biznismen iz Danilovgrada bio je na dve optužnice, u Srbiji i Crnoj Gori, zbog sumnje da je naručio i organizovao ubistvo Nikole Bojovića 29. aprila 2013. u Beogradu. Tvrdi se da je platio da ubiju mlađeg Bojovića, jer je Luka Bojović naručio likvidaciju njegovog mlađeg brata Branislava Brana Šaranovića. On je usmrćen u kiši metaka oktobra 2009. u beogradskom naselju Dedinje.

Posle tri godine provedene u pritvoru u Spužu, osmog decembra prošle godine Slobodan Šaranović se našao na slobodi. Za to vreme u Beogradu mu se sudilo u odsustvu. Proces se odvija u Specijalnom sudu, gde je u toku saslušavanje svedoka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: