Preletačeviću nedostaje 35 potpisa?

Član izborne komisije Miloš Pavlović na Tviteru saopštio da Luki Maksimoviću nedostaju potpisi za kandidaturu za predsednika.

Izvor: B92, Nedeljnik

Ponedeljak, 13.03.2017.

13:38

Preletačeviću nedostaje 35 potpisa?
Foto: Tanjug

Član Republičke izborne komisije Miloš Pavlović na Tviteru je objavio da je vanredna sednica na kojoj je trebalo da se raspravlja o potpisima podrškle Luki Maksimoviću, poznatijem kao Beli Preletačević otkazana, te da mu nedostaje određen broj potpisa, prenosi “Nedeljnik”.

Pavlović je prvo objavio da je validno 9.965 izjava, odnosno da Maksimoviću nedostaje 35 potpisa, međutim, kasnije je napisao:

"Od nespornih 9965 izjava za Luku Maksimovića iskočiće neke izjave gde birači nisu upisani u birački spisak, dakle nije samo 35 da fali."

On je najavio da će biti održana sednica RIK oko preostalih izjava.

Republička izborna komisija je potvrdila kandudature za predsednika još tri kandidata. RIK do 22 h mora da saopšti da li je kandidatura Preletačevića prihvaćena ili je potrebno da otkloni nedostatke u dokumentaciji.

Maksimović je sinoć predao 12.640 potpisa, međutim, ponovo je pozvan u RIK nešto pre ponoći zbog problema sa dokumentacijom.

Jedan od članova RIK je rekao za portal Insajder.net da je problem u tome što u izjavama ne postoji odrednica "Grupa građana" pre imena "Beli - samo jako".

Maksimović se oglasio na Tviteru, gde je rekao da još uvek nije dobio zvanično obaveštenje šta je sporno sa potpisima, već samo najavu da imati 48 sati da ih ponovo skupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: