Danas je umro Slobodan Milošević - "Jao, da" VIDEO

Delegacije nekoliko stranaka i drugi građani odali su poštu nekadašnjem predsedniku Srbije i Jugoslavije Slobodanu Miloševiću.

Izvor: B92

Subota, 11.03.2017.

16:08

Danas je umro Slobodan Milošević -
Foto: Gettyimages.com

Pošta Miloševiću, koji je pre 11 godina preminuo u Haškom tribunalu, odata je na njegovom grobu u Požarevcu u dvorištu kuće u kojoj je živeo.

Požarevac je nekada bio najpoznatiji kao rodno mesto i dom porodice Slobodana Miloševića. Sećanje na nekadašnjeg predsednika međutim polako bledi među Požarevljanima.

"Po čemu možemo da pamtimo 11. mart? Ne znam. Naročito ovde u Požarevcu? 11. mart ? Ne mogu da se setim", kaže jedan od njizh.

"Umro Sloba Milošević, to znam", priseća se drugi.

"11. mart? Stvarno ne znam", kaže treći.

- Ne znate? Danas je umro Slobodan Milošević.

"Jao da", priseća se.

Ipak, kao i svake godine, grob Slobodana Miloševića na godišnjicu smrti obišlo je mnogo ljudi. Ipak, broj političara koji mu odaju počast, iz godine u godinu je sve manji. Jedan od onih koji redovno dolaze na godišnjicu smrti je lider Pokreta Socijalista, Aleksandar Vulin.

"Ja sam ovde da iskažem poštovanje prema čoveku koga je Srbija dva puta izabrala na neposrednim izborima i koji je bio i predsednik SRJ, nisam bio ni najbliži ni najbitniji saradnik Slobodana Miloševića, ni njegov najbliži prijatelj, ali jesam bi njegov saborac, i jesam poštovalac onoga što je radio. Oni koji se sada prave da su živeli u neko drugo vreme, to je njihovo pravo i neka ih", rekao je Vulin.

Pored Vulina, poštu su odali i nekadašnji premijer Srbije i vicepremijer Savezne Republike Jugoslavije Nikola Šainović i lider radikala Vojislav Šešelj.

"Imali smo Slobodan Milošević i ja periode saradnje i periode sukoba. Međutim, u Hagu smo postali iskreni prijatelji. I danas, pored političke dimenzije odavanja počasti, profesor Bojić i ja odajemo počast prijatelju", naveo je Šešelj.

Povodom 11. godišnjice smrti Slobodana Miloševića, počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić i dugogodišnja sekretarica i saradnica osnivača i prvog predsednika SPS Mira Dragojević posetili su Miloševićev grob dan ranije, u petak 10. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: