Beli za B92: Ni ozbiljno, ni zezanje, već ozbiljno zezanje

Mladenovački izborni fenomen Ljubiša Beli Preletačević, koji je osvojio čak 20 odsto glasova na lokalu, ubeđen je da će skupiti potpise za predsedničku trku.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.03.2017.

16:41

Beli za B92: Ni ozbiljno, ni zezanje, već ozbiljno zezanje
Foto: B92

Svoju moguću kandidaturu objašnjava rečima - ozbiljno zezanje.

Da li je godinu dana života u politici dovoljno za prelet iz mladenovačke odborničke klupe do fotelje na Andrićevom vencu?

"Kako da ne? Može, kad sile Zapada poguraju tu priču, može svašta da se desi, znaš kad si strani plaćenik", kaže Beli.

Ljubiša Preletačević ubeđen je da se u Srbiji praktično besplatno može do kandidature za najvišu funkciju.

"Nisu nam davali notare. To je opstrukcija. Imali smo jednog na hiljadu i po potpisa, pa sam zvao i pretio da se ne rvemo za džabe i evo poslali tri. Polako, izguraće se", kaže on.

Na provokativno novinarsko pitanje "Koliko ste vi ozbiljni?" odgovara:

"Ovo je ozbiljno zezanje. Znači nije zezanje, nije ozbiljno, nego je ozbiljno zezanje. Zamisli da ja pobedim one koji su 30 godina na sceni, ja se ne bih bavio politikom više."

Ako Preletačević uspe da se kandiduje, biće to pod imenom Luka Maksimović. Pojedini mediji pišu da mu je promenu imena zbog predsedničke trke zabranila lično majka.

"Ja odrastao čovek, ne može meni mama da zabrani ništa", kaže on.

Uz izmišljeni lik i kampanjom koja je izbore trebalo da pretvori u parodiju, Lista Beli - samo jako osvojila je prošlog izbornog proleća više od 20 odsto glasova - dovoljno za drugo mesto u Mladenovcu.

Gospodin Preletačević hoće prvo mesto u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

169 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: