"Prikupljeni potpisi, predaćemo ih na simboličan način"

Portparol izbornog tima Vuka Jeremića Nikola Jovanović rekao je da je u utorak uveče prikupljeno više od potrebnog broja potpisa za kandidaturu Jeremića.

Izvor: Beta

Sreda, 08.03.2017.

12:27

screenshot

On je istakao i da Jeremićev tim želi da preda potpise Republičkoj izbornoj komisiji "na simboličan način".

Jovanović je kazao da je režim svestan toga da će odluka o predsedniku Srbije biti doneta u drugom krugu.

"Taj drugi krug biće svojevrstan referendum o tome da li građani žive dobro i da li su zadovoljni u kom pravcu ide zemlja. Režim je svestan da na tom referendumu nema većinu, da je velika većina građana za promene", kazao je on i dodao da su "neregularnosti počele pre raspisivanja izbora".

Jovanović je kritikovao "suspendovanje" Skupštine Srbije i naveo da je, između ostalog cilj da se spreči formiranje Nadzornog odbora parlamenta za praćenje izbora.

Jovanović je rekao da je od 1997. godine OEBS redovno pratio izbore u Srbiji i da je "ovo prvi put da predsednik parlamenta nije zvanično pozvao OEBS da prati predsedničke izbore u Srbiji".

On je kazao da režim nije sproveo nijednu od preporuka iz prošlogodišnjeg izveštaja OEBS-a da se isprave neregularnosti tokom izbora 2016. godine.

Jovanović je kritikovao i odluku REM da neće po službenoj dužnosti pratiti zastupljenost kandidata u medijima i rekao da je to jedan od primera "cenzure i autocenzure".

Prema njegovim rečima, sastav Republičke izborne komisije trenutno je nelegalan.

"Od 34 člana RIK-a trenutno 21 član su oni koji su najavili podršku kandidatu režima Aleksandru Vučiću, iako po zakonu o narodnim poslanicama se kaže da nijedna koalicija ili stranka ne može imati više od polovine članova RIK-a", kazao je Jovanović.

Jovanović je povodom 8. marta - Međunarodnog dana žena - rekao da je položaj žena u Srbiji loš, a naveo je i da je deo programa Vuka Jeremića posvećen tome kako ekonomski osnažiti žene i sprečiti nasilje nad njima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: