Još 50 škola u akciji "Bitka za znanje" i "KODigranje"

Od 8. do 10. marta, u programu Bitka za znanje, biće organizovan drugi krug obuka za nastavnike iz 50 škola u Srbiji, za korišćenje mBot robota.

Izvor: B92

Utorak, 07.03.2017.

17:01

Još 50 škola u akciji

Obuke će se održati u Užicu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu i Beogradu, a pohađaće ih ukupno preko 70 nastavnika iz: Bajine Bašte, Sevojna, Sjenice, Karana, Užica, Kladova, Knjaževca, Merošine, Brzog Broda, Ražnja, Obilića, Srbobrana, Bačke Palanke, Kule, Odžaka, Rume, Nove Pazove, Subotice, Jagodine, Kostolca, Kragujevca, Kraljeva, Kruševca, Glibovca, Gornjeg Milanovca, Leška, Sočanice, Loznice, Beograda, Kosovske Mitrovice, Klokota i drugih mesta.

Odmah po završetku obuka, nastavnicima iz svake od ovih 50 škola biće uručeno po pet mBot robota koji su donacija za njihovu ustanovu, a uz pomoć kojih će njihovi đaci učiti osnove programiranja i kodiranja.
Predavači tokom ovih radionica biće programeri iz Centra za kreativno razmišljanje Kliker, a realizaciju obuka omogućilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Krajem februara, u programu Bitka za znanje i akcije KODigranje, organizovan je prvi krug obuka za nastavnike iz 81 škole u Srbiji i tom prilikom podeljeno je ukupno 405 robota.
Za učešće u programu Bitka za znanje i akciji KODigranje, koje za cilj imaju da programiranje – najtraženije i najperspektivnije zanimanje uvedu u osnovne škole na način prilagođen deci, prijavilo se 335 škola iz svih krajeva zemlje. Kroz narednih nekoliko nedelja, u program će biti uključene i preostale 204 škole, što znači da će u okviru akcije do kraja školske godine biti podeljeno ukupno 1675 mBot robota.

Liga KODigranja, u kojoj će učestvovati učenici iz 335 škola u Srbiji, biće organizovana u tri kola – krajem aprila, krajem maja i u junu kada je planirano veliko finale.

Više informacija o programu dostupno je na sajtu www.bitkazaznanje.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: