Smrtna kazna za ubistvo Kim Džong Nama?

Malezijsko tužilaštvo podići će optužnicu protiv dve žene iz Indonezije i Vijetnama, zbog navodne umešanosti u ubistvo polubrata severnokorejskog lidera.

Izvor: Tanjug

Utorak, 28.02.2017.

08:21

Smrtna kazna za ubistvo Kim Džong Nama?
screenshot

Postoji mogućnost da one budu osuđene na smrtnu kaznu, saopštilo je državno tužilaštvo te jugoistočne azijske države.

Državni tužilac Mohamed Apandi Ali kazao je da će dve žene zvanično biti optužene u sredu, u skladu sa članom 302 Krivičnog zakona, koji podrazumeva smrtnu kaznu, prenosi Rojters.

"To mogu da potvrdim", rekao je on za Rojters.

Južnokorejski zvaničnici veruju da su ubistvo organizovali severnokorejski agenti, a Malezija je identifikovala osam građana Severne Koreje, koji se sumnjiče za umešanost u ubistvu.

Polubrat severnokorejskog lidera Kim Džong Nam, koji je kritikovao režim svoje porodice i svog polubrata Kim Džong un-a, ubijen je na međunarodnom aerodromu u Kuala Lumpuru ranije ovog meseca, nervnim otrovom VX, koji UN smatraju oružjem za masovna ubistva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: