"Piromanija" u BG: Čamcem u akciju, obračun "navijača"?

Prošle noći je izgoreo deo beogradskog splava Fristajler, a zatim je požar izbio i u klubu Tilt.

Izvor: B92

Utorak, 28.02.2017.

16:23

Incidente su verovatno izazvale iste osobe, koje su na mesta zločina stizale čamcem.

Organizovani kriminal, "poruka", "obračun" ili nešto četvrto, tek u incidentima koji su se noćas desili u Beogradu nije bilo povređenih.

To može da znači da su požari izazvani tako da ne bude žrtava, što navodi na zaključak da se radi o nekakvoj "opomeni" ili "upozorenju".

Najpre su oko dva sata iza ponoći dve osobe čamcem stigle do splava Fristajler, bacile zapaljive materije, spekuliše se da se radil ili o bakljama ili o Molotovljevim koktelima, a zatim su se, takođe vodenim putem, prebacile do podnožja Brankovog mosta, gde je na meti bio i klub Tilt.

Radnik koji je čuvao Fristajler tokom noći je spavao, kako je rečeno reporteru B92, a požar je gasilo pet jedinica vatrogasaca sa pet vozula.

Pretpostavlja se da se radi o obračunu kriminalnih grupa, a novinar Blica Vuk Cvijić rekao je da se sumnja da "usluge" popularnim ugostiteljskim objektima pružaju osobe koje se u javnosti nazivaju pripadnicima navijačkih grupa.

Obračuni su, prema njegovim rečima, postali česta pojava, a dodaje i da se nada da će policija utvrditi da li se zaista radi o "obračunu za teritoriju".

Iz MUP je stiglo šturo saopštenje u kom se navodi da se "utvrđuju činjenice".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: