Bandić i Bernardić osudili marš crnokošuljaša u Zagrebu

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i lider SDP Davor Bernardić najoštrije su osudili postrojavanje pripadnika stranke A-HSP-a u centur Zagreba.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 27.02.2017.

22:48

Bandić i Bernardić osudili marš crnokošuljaša u Zagrebu
Foto: Tanjug

Osim toga, on je pozvao državne institucije da zaštite osnovne demokratske vrednosti hrvatskog društva.

Jučerašnje postrojavanje "šačice" pripadnika stranke A-HSP-a u Zagrebu, kojim se nastoji da se na političku scenu vratie retrogradne ideologije iz najcrnjih dana hrvatske istorije, promoviše ustaštvo i nacizam zaslužuje najoštriju osudu, navedeno je u saopštenju, prenela je Hina.

Hrvatske institucije treba svima da obezbede osnovna prava i slobode i miran i prosperitetan razvoj društva, kaže se u saopštenju i pozivaju se državne institucije da odgovore na "svaki nedemokratski i retrogradni iskorak onih koji Hrvatsku vide u prošlosti".

Predsednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je takođe da je da je MUP Hrvatske trebalo da zabrani maršš crnokošuljaša u centru Zagreba i istakao da je to sramota za Hrvatsku.

"Dopušštanjem da se takvo okupljanje dogodi, Vlada je jošš jednom pokazala da "jedno priča, drugo misli, a treće radi", rekao je Bernardić, prenela je Hina.

Govorećši o porastu nasilja u Hrvatskoj, on je istakao je da se u Hrvatskoj nasilje ne sankcioniše, te da to ne zabrinjava samo hrvatsku javnost, nego i međunarodne institucije.

On je to argumentovao "napadom u gej klub u Zagrebu, za koji još nisu nađeni počinioci, rasnom netrpeljivoššću u Dubrovniku i nacionalnom netrpeljivoššću u Vukovaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: