Svetski mediji o neonacistima u ZG: I oni kao i Šešelj...

Ektremni desničari koji su u nedelju marširali centrom Zagreba dospeli su i u strane medije, piše zagrebački portal “Indeks”.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.02.2017.

21:33

Svetski mediji o neonacistima u ZG: I oni kao i Šešelj...
Foto: Tanjug

Kako navode, osim što su se sramotili u granicama svoje države, sada su njihov pokušaj provokacije preneli i američki mediji Bazfid, te agencija AP.

Bazfid je test o, kako “Indeks” piše, “novoj sramoti u Hrvatskoj” napisao pod naslovom: "Neonacisti mahali američkom zastavom i zakleli se Trampu".

“U tekstu, koji je podnaslovljen "Stvari koje nisu dobre", opisuju jučerašnju sramotu s Trga bana Jelačića”, piše portal.

Spomenuli su i opisali američku, hrvatsku i zastavu neonacističkog NPD-a, koje su se juče vijorile središtem Zagreba, kao i to da je američka ambasada oštro osudila “sramotni ekstremno-desničarski marš”.

Takođe, citirajući AP navode kako je grupa neonacista izvikivala slogane koji podržavaju nacistički ustaški režim, koji je "ubio na destine hiljada Jevreja, Srba, Roma i antifašista u koncentracionim logorima za vreme Drugog svetskog rata."

“Kao da to nije dovoljno sramotno, u istom kontekstu spominju i Šešelja i njegove radikale. Napisali su kako Hrvatska nije jedina balkanska država u kojoj ekstremno desničarske stranke podržavaju Trampa. Podsetili su kako je prošle godine i ratni zločinac Šešelj već vodio sličnu paradu, podržavajući Trampa”, ističe “Indeks”.

AP nije zaboravio pomenuti ni morbidne nalepnice iz Vukovara “koje su ovih dana dodatno sramotile Hrvatsku”, dodaju oni.

Upozorili su kako su u Hrvatskoj nacionalizam i desničarenje u porastu, posebno prema Srbima.

Zagrebom se u nedelju orilo "Za dom spremni", šetali su "crnokošuljaši", pozivalo na linč Srba, a uz to je pružena i podrška predsedniku SAD Donaldu Trampu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: