Napeto na suđenju: Uvrede, psovke... Gde je Uroš Mišić?

Miloš Vojinović na suđenju za ubistvo Nikole Bojovića pričao je o detaljima likvidacije Miloša Vidakovića, pišu “Večernje novosti”.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.02.2017.

23:32

Default images

Kako navode, neposredno pre nego što će biti ubijen Miloša Vidakovića su po Budvi, 2. jula 2013. godine tražili Miloš Vojinović, ali i navijač Crvene zvezde Uroš Mišić.

Tu činjenicu pred Specijalnim sudom je otkrio sam Vojinović, kome se na teret stavlja da je pucao na Vidakovića dok je ovaj sedeo u jednom lokalnom kafiću.

Zadatak da ga nađe i ubije, kako tvrdi, dobio je od optuženog Miloša Delibašića.

Da li je bilo kakvu ulogu u svemu imao Mišić i da li je uopšte znao zbog čega je išao u izvidnicu, detalj je koji Vojinović nije do kraja razjasnio. Ovo nije utvrđeno ni tokom istrage, a ime Uroša Mišića ne nalazi se na listi osumnjičenih, već svedoka.

Sud je po podizanju optužnice istu vratio na dopunu istrage kako bi ga Tužilaštvo saslušalo, ali do danas to nije urađeno, jer nadležni nisu mogli da ga pronađu, pišu “Novosti”.

Današnji nastavak suđenja za ubistvo Vidakovića, ali i likvidaciju Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, krajem aprila 2013. godine u Beogradu, obeležile su pretnje i uvrede iznete na Vojinovićev račun, koji jedini od šestorice optuženih priznaje krivicu.

Atmosfera, napetija nego inače, usledila je kad je u sudnicu ušao optuženi Delibašić kako bi Vojinoviću postavljao pitanja.

Da slučajno ne bi došlo do incidenta, iako su ih okružili zatvorski i sudski stražari, sudija je posle nekoliko minuta odlučio da se pretres nastavi u većoj sudnici, kako bi ova dvojica bila što dalje jedan od drugog.

Čitajući šta je govorio u istrazi, a šta kad je počelo suđenje, Delibašić je Vojinoviću predočavao koliko mu se razlikuju pojedine izjave, a u jednom trenutku mu je pomenuo maloletnu ćerku. To sudsko veće nije čulo, zbog čega je reagovao Vojinović:

“Možete li da vratite snimak da čujete kako je pretio mojoj ćerki”, rekao je Vojinović.

Kad je predsednik veća Vladimir Duruz odgovorio da nisu čuli, Delibašić je sam ponovio “da će kad mu ćerka postane punoletna, uz njenu dozvolu imati seksualne odnose sa njom”.

Uz niz pogrdnih reči, objašnjavao je kako tom prilikom ona neće ostati u drugom stanju.

“To nisu pretnje. Rekao sam uz njenu dozvolu, pa ja nisam silovatelj. Da je neko bilo šta hteo da uradi Vojinoviću, njegovom detetu, majci, to bi uradio”, rekao je on.

Ovo je sudija protumačio kao vređanje optuženog Vojinovića, zbog čega je upozorio Delibašića da će nastavi li biti novčano kažnjen, a nadalje i udaljen sa suđenja.

Delibašića je interesovalo zašto ga je Vojinović optužio da je učestvovao u ubistvu Vidakovića i da je planirao još neke likvidacije, tvrdeći da to nije tačno.

“Jer si me poslao da ubijem čoveka”, odgovorio mu je Vojinović. “Nisam mogao da trpim teret. O tome sam razgovarao sa ženom i majkom”.

I sam sudija se u jednom trenutku nadovezao na ovo govoreći: “Razumem, ubili ste čoveka, niste mogli da živite sa tim”.

Vojinović je još jednom ponovio da Delibašića nije optužio za Nikolino ubistvo:

“Rekao sam da ga je naručio Sloba”. (Slobodan Šaranović, protiv koga se postupak vodi u odsustvu).

Na prethodnom pretresu, Vojinović je ispričao da je Šaranović naručio ubistvo Nikole Bojovića, jer je smatrao da je Luka Bojović ubio njegovog brata Branislava.

Za ubistvo Bojovića čuo sam na televiziji i Miloš Delibašić, koga znam iz škole, kazao mi je: “Sad će policija misliti da smo to mi uradili”. On je tek naknadno saznao da je Šaranović naručio likvidaciju.

Kao neposredni izvršilac ovog ubistva označen je Saša Cvetanović, dok mu je u svemu pomagao Ratko Koljenšić, kome se kao i Šaranoviću sudi u odsustvu.

Za ovo su, kako se tvrdi, dobili po 30.000 evra. U optužnici se navodi da su na meti bili i Vladimir Jovanović, zvani Japanac, Filip Korać i Luka Đurović, za koje su pripadnici grupe smatrali da su bliski sa Lukom Bojovićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: