"Hrvatska se neće vraćati na poglavlje 26"

Nijedno poglavlje u pregovorima sa EU se ne zatvara konačno do kraja celog procesa, rekla je generalna sekretarka Evropskog pokreta u Srbiji Maja Bobić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.02.2017.

17:05

Ona je u Kažiprstu navela, povodom otvaranja poglavlja 26, da je priča koja se tiče hrvatske blokade tog poglavlja završena.

"To je bila politička odluka jedne članice, obrazovanje i kultura je poglavlje za koje nema strogo evropsko zakonodavstvo, stoga nema ni posebnog prilagođavanja. Neće se Hrvatska vraćati na poglavlje 26, to poglavlje se ponovo može uzeti u obzir samo ako EU uvede neke promene", rekla je ona.

Bobićeva dodaje da otvaranjem poglavlja, država dobija niz zadataka, a to su već one strategije i planovi koje Srbija ima.

Što se tiče poglavlja 20, kaže da se ono može dobro iskoristiti.

Međutim, i ovo poglavlje, iako se odnosi da industriju i preduzetništvo dovodi se u vezu sa pregovorima Beograda i Prištine.

"Nisu u direktnoj vezi, ali ono što je rezultat dijaloga može da blokira čitav proces. Poglavlje 35 i Kosovo imaju prevagu", dodala je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: