Bela kuća nije isključila Sešonsa iz istrage o Rusiji

Bela kuća nije donela odluku o eventualnom isključivanju američkog državnog tužioca Džefa Sešonsa iz istrage Ministarstva pravde.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 26.02.2017.

21:57

Bela kuća nije isključila Sešonsa iz istrage o Rusiji
Foto: Gettyimages

Ta istraga se vodi o navodnoj umešanosti Rusije u predsedničke izbore 2016. godine, prenosi Rojters.

Zamenik sekretara za medije Bele kuće Sara Hakabi Sanders izjavila je da istraga o mogućem hakovanju demokrata od strane Rusije, mora da imati svoj pravac, pre nego što Sešns odluči da se "skloni u stranu".

Sešons je inače bio jedan od glavnih savetnika Trampa tokom kampanje za predsedničke izbore.

Predsednik SAD Donald Tramp odbacio je kontroverze o vezama između njegovih saradnika i Rusije, ocenivši da su "lukavo" osmišljene od strane neprijateljski nastrojenih medija.

"To su lažne vesti koje su plasirale demokrate uz pomoć medija, kako bi sakrile veliki izborni poraz i ilegalno curenje informacija", napisao je Tramp danas na svom Tviter nalogu.

Analitičari obaveštajnih službi zaključili su da je Rusija pokušala da pomogne Trampu da pobedi na izborima, tako što je diskreditovala njegovu protivnicu Hilari Klinton i Demokratsku partiju sajber napadima.

Moskva je demantovala te tvrdnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: