Oslobođena dva kidnapovana Nemca u Nigeriji

Nigerijske snage bezbednosti su oslobodile dvojicu nemačkih arheologa kidnapovanih na nalazištu kod sela Džendžela u oblasti Kaduna.

Izvor: B92

Nedelja, 26.02.2017.

21:11

Oslobođena dva kidnapovana Nemca u Nigeriji
Foto: Gettyimages

To je saopštio guverner te oblasti Nasir Ahmad El Rufai.

Nemačko ministarstvo inostranih poslova je saopštilo da se dvojica akademika trenutno nalaze u ambasadi Nemačke u Abudži i da su u dobrom stanju.

Napadači ;su u sredu oteli profesora Petera Brojniga i njegovog pomoćnika Johanesa Beringera i odveli ih u šumu, a tokom te akcije su ubili dva lokalna stanovnika koji su pokušali da pomognu Nemcima.

Otmičari su zatim tražili otkup od 200.000 dolara za dvojicu arheologa sa frankfurtskog Univerziteta ;Gete.

Oni su sa još dve članice tima, koje otmičari nisu dirali, radili na iskopavanju relikvija Nok kulture poznate po predmetima od terakote. Ova civilizacija iz ranog Gvozdenog doba smatra se najstarijom civilizacijom zapadne Afrike.

U Nigeriji su česte otmice radi otkupa, ali žrtve uglavnom budu oslobođene ako se otkup plati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: