I NATO traži od Ivanova da mandat da Zaevu

NATO je pozvao makedonskog predsednika Đorđa Ivanova da mandat za sastav nove makedonske vlade da lideru opozicione SDSM Zoranu Zaevu.

Izvor: B92

Nedelja, 26.02.2017.

19:30

I NATO traži od Ivanova da mandat da Zaevu
screenshot

Zaev je u subotu saopštio da je obezbedio većinsku podršku u parlamentu, prenosi MIA.

Kako se navodi u saopštenju generalnog sekretara alijanse Jensa Stoltenberga, on je pozvao sve strane na "suzdržanost u izjavama i postupcima, i da donesu odluke za dobrobit svih građana".

"Nakon jednog pokušaja da se formira vlada, objavljeno je da je skupljeno dovoljno potpisa. Očekujem od zvaničnika u Skoplju da ispune sledeći korak u demokratskom procesu", navodi se u Stoltenbergovom saopštenju.

Kako se navodi, predsednik Ivanov kazao je da će mandat dati političkoj partiji koja sakupi potpis 61 člana parlamenta i program koji neće "potkopati" jedinstveni karakter Makedonije, i koja će biti posvećena reformi bezbednosnih službi, koje sui dovele do političke krize.

Ranije danas, Evropski komesar za proširenje i susedstvo Johanes Han pozvao je predsednika Makedonije Đorđa Ivanova da mandat za sastav nove makedonske vlade da lideru najuticajnije opozicione SDSM Zoranu Zaevu, nakon što je ta partija objavila da je obezbedila većinsku podršku u parlamentu.

Makedonski mediji prenose i da će Zaev sutra zatražiti mandat od predsednika Ivanova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: