Čović: Imam nagoveštaj, ali pisma još niko nije video

Član Predsedništva BiH Dragan Čović ima nagoveštaj da MSP od članova Predsedništva traži da se izjasne o zahtevu za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije.

Izvor: B92

Nedelja, 26.02.2017.

14:28

Čović: Imam nagoveštaj, ali pisma još niko nije video
Thinkstock

Čović je za portal avaz.ba potvrdio da su iz MSP-a upućena posebna pisma na adrese trojice članova Predsedništva BiH, ali da ona još nisu stigla u Sarajevo.

Objasnio je da će pisma stići službenom diplomatskom poštom.

Na pitanje da li je upoznat sa sadržajem, Čović je kazao da ima nagoveštaj, ali da pisma "još niko nije video".

"Lično mislim da će tražiti izjašnjavanje svakog člana Predsedništva BiH o zahtevu za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije", rekao je Čović i dodao da misli da je reč o tome, ali da ne može da tvrdi dok ne vidi.

Međunarodni sud pravde u Hagu je uputio pisma članovima Predsedništva BiH, ali je to za sada potvrđeno i iz kabineta Mladena Ivanića.

Zagrebački Večernji list, u izdanju za BiH, je preneo da je MSP u Hagu uputio pisma trojici članova Predsedništva BiH, sa nepoznatim sadržajem, kao i da se pretpostavlja da se radi o svojevrsnom zahtevu za novo zasedanje, na kom bi se utvrdilo da li Predsedništvo ima saglasnost povodom zahteva za reviziju presude.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: