Ivanić zabranio ambasadorki da otvara pismo, Bakir ćuti

Međunarodni sud pravde u Hagu je uputio pisma članovima Predsedništva BiH, ali je to za sada potvrđeno iz kabineta Mladena Ivanića i Dragana Čovića.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 26.02.2017.

13:55

Ivanić zabranio ambasadorki da otvara pismo, Bakir ćuti
Tanjug

Njegova savetnica za medije Marija Milić je rekla da je pismo upućeno predsedavajućem Predsedništva stiglo u ambasadu u Hagu.

Dodala je da je Ivanić, zbog nepoverenja u ambasadorku BiH u Hagu Mirsadu Čolaković, naložio da se pismo adresirano na njegovo ime ne otvara i da mu se dostavi redovnim putem.

Ivanić pretpostavlja, dodaje Milićeva, da se MSP poziva na njegovo ranije pismo, kao i na pismo šefa diplomatije BiH Igora Crnadaka i da traži jedinstven stav Predsedništva BiH o tome da li Sakib Softić ima legitimitet da predstavlja BiH pred sudom.

Milićeva očekuje da pismo stigne u Sarajevo za dva ili tri dana, a sve pošto je Softić predao zahtev za reviziju presude MSP po tužbi za genocid protiv Srbije, bez saglasnosti Predsedništva BiH.

Iz kabineta bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića nije potvrđeno da je stiglo pismo iz Haga.

Zagrebački Večernji list, u izdanju za BiH, je preneo da je MSP u Hagu uputio pisma trojici članova Predsedništva BiH, sa nepoznatim sadržajem, kao i da se pretpostavlja da se radi o svojevrsnom zahtevu za novo zasedanje, na kom bi se utvrdilo da li Predsedništvo ima saglasnost povodom zahteva za reviziju presude.

Član Predsedništva BiH Dragan Čović ima nagoveštaj da MSP od članova Predsedništva traži da se izjasne o zahtevu za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: