Vučić: Srbija ni danas ni sutra neće ustati protiv Srpske

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je da Srbija ni danas, ni sutra neće ustati protiv Republike Srpske, niti Republika Srpska protiv Srbije.

Izvor: B92

Nedelja, 26.02.2017.

12:52

Vučić: Srbija ni danas ni sutra neće ustati protiv Srpske
Tanjug

Vučić je na obeležavanju 100 godina od Topličkog ustanka u Prokuplju istakao da smo izrasli iz onih koje si mogao da pobediš, ali koje nisi mogao nikada da poniziš.

"I danas smo baš takvi, ali baš isti takvi", rekao je Vučić.

On je naglasio da kada Srbija nekome pruži ruku, a to je, kako je dodao, činila bezbroj puta, i kada tu ruku neko odbije i na nju pljune, kao što su, kako je rekao, činili bezbroj puta, Srbija ih njome neće udarati.

"Nikoga nećemo udarati, pošto nikoga ne želimo da udaramo, ali im poručujemo da Srbiju neće uspeti da sruše ili podele. Srbija ni danas ni sutra neće ustati protiv Republike Srpske niti Republika Srpska protiv Srbije. I to je naš zavet", poručio je Vučić.

On je dodao da će tu ruku pomirenja vratiti u Srbiju, da njom još više radimo, još više puteva sagradimo, još više fabrika otvorimo, bolnice i škole uredimo.

"I da budemo ponosni na to što smo rukama svojim stvorili", rekao je Vučić, dodajući da dve stvari ne damo nikome - nezavisnost i slobodu Srbije i "uvek ćemo biti u stanju da ih sačuvamo i odbranimo od svakoga".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: