Potvrđeno: Kimov brat umro zbog nervog gasa VX

Malezijski ministar zdravlja S. Subramanijam izjavio je da je obdukcija Kim Džong Nama pokazala da je nervni gas izazvao paralizu koja je dovela do smrti.

Izvor: Beta

Subota, 25.02.2017.

22:10

Potvrđeno: Kimov brat umro zbog nervog gasa VX
Foto: Tanjug

On je rekao da su hemijske analize potvrdile rezultate obdukcije obavljene u bolnici, koji su pokazali da je hemikalija izazvala ozbiljnu paralizu i do smrti u veoma kratkom vremenskom roku.

Malezijski zvaničnik rekao je da supstanca VX može izazvati smrt vrlo brzo u visokim dozama.

Prema njegovim rečima nije prijavljeno da je bilo ko imao posledice trovanja nakon napada koji se dogodio 13. februara na aerodromu u Kuala Lumpuru.

Policija je objavila u petak da je hemijskom analizom na licu i očima Kim Džong Nama, polubrata severnokorejskog lidera, detektovano zabranjeno hemijsko oružje, nervni gas VX.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: