Žestok napad bombaša u Homsu: Šest napadača, 42 mrtvih

Najmanje 42 ljudi poginulo, a više desetina je povređeno u dva samoubilačka napada na sedišta snaga bezbednosti u Homsu u centralnoj Siriji, javlja AFP.

Izvor: B92

Subota, 25.02.2017.

09:19

Žestok napad bombaša u Homsu: Šest napadača, 42 mrtvih
Foto: Thinkstock

"Napadi su pogodili sedišta državne bezbednosti i vojne obaveštajne službe u dva distrikta", rekao je direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman za AFP.

Prema njegovim rečima, u napadu je učestvovalo najmanje šest napadača i nekoliko njih se raznelo.

Bivši ogranak terorističke organizacije Al Kaide u Siriji, Front Fateh al Šham, preuzeo je odgovornost za napad. U saopštenju te ekstremističke organizacije navodi se da je pet bombaša samoubica izvelo napade.

Među poginulima je i šef vojne obaveštajne službe general Hasan Dabul, koji je bio meta napada jednog bombaša.

Napadi su izvedeni u dva kvarta, na sedišta džavne bezbednosti i vojne obaveštajne službe. Homs je treći po veličini grad u Siriji i jedan od prvih gradova u kojem je došlo do pobune protiv vlade sirijskog predsednika Bašara el Asada.

U petak je komandant američkih snaga za Bliski istok general Džon Votel nenajavljeno posetio sever Sirije gde je razgovarao sa liderima lokalne koalicije koja se bori protiv džihadista Islamske države.

To je prva poseta jednog američkog komandanta Demokratskim sirijskim snagama od stupanja na dužnost predsednika Donalda Trampa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: