SDS: Tragikomičan pokušaj Radulovića da zadovolji sujetu

Saša Radulović koji u svom političkom portfoliju ima samo da je bio stečajni upravnik i Vučićev ministar, veća je prepreka za pobedu opozicije od samog Vučića.

Izvor: Tanjug

Subota, 25.02.2017.

19:15

SDS: Tragikomičan pokušaj Radulovića da zadovolji sujetu

To je saopštila SDS Borisa Tadića i dodala da Radulović "samoproglašenjem za novu političku nadu" dodatno šteti opoziciji i rasipa njene glasove.

"U okolnostima dva kandidata opozicije, Radulović predlaže trećeg i poziva zapravo na dodatno rasipanje glasova opozicije, samo kako bi dobio malo medijskog prostora i upisao u svoju siromašnu političku biografiju da je njegov pokret imao i predsedničkog kandidata.

Pritom, Radulović pokušava licemerno da se sakrije iza tobožnjeg uslova da će odustati od ubacivanja i trećeg kandidata, ukoliko se Jeremić i Janković dogovore", navodi SDS u saopštenju.

SDS podseća da je pozivala na dogovor o jednom kandidatu, ali da je danas jasno da takav dogovor nije moguć i najavljuje da će zbog toga podržati jednog od dva kandidata i o toj odluci u najskorijem vremenu obavestiti javnost.

Ta stranka navodi i da samoproglašenje "novom političkom nadom" Saše Radulovića predstavlja tragikomični pokušaj ostvarivanja zahteva lične sujete političara koji nikada nije osvojio nijedne izbore, a sada time dodatno šteti opoziciji i rasipa njene glasove.

Ta stranka smatra i da najveća slabost opozicije leži u tome da se "danas kao opozicija predstavljaju dojučerašnji Vučićevi ministri koji rade na rasturanju opozicije mnogo više nego sam Vučić", dodajući da je svaku Radulovićevu reč poslednjih dana mogao da potpiše i lično Vučić.

SDS podseća i da su bili otvoreni za razgovor kada je Radulović osnovao pokret Dosta je bilo, jer su smatrali da je bilo neophodno koncentrisanje svih opozicionih glasova kako bi se stvorila šansa za smenu vlasti.

"Danas je očigledno da za Radulovića ovi izbori nisu šansa za promenu vlasti, već isključivo prilika za ličnu promociju i pozicioniranje njegovog pokreta. Pozivajući na delovanje u opštem interesu, sve opozicione građanske stranke su se odrekle stranačkih kandidatura i pridružile projektu ujedinjenja opozicije. Sve, osim ĐB", ukazuje SDS.

Radulović odlazi i korak dalje i napada ostatak opozicije kandidujući sam sebe za ”novu nadu političke scene” i pozivajući na sklanjanje petooktobarskih političara, ukazuje SDS.

"Obaveštavamo Radulovića koji u svojom političkom portfoliju ima samo da je bio stečajni upravnik i Vučićev ministar, da su ”petooktobarski političari” rizikovali živote boreći se za demokratiju, dok on u to vreme nije ni živeo u Srbiji. Podsećamo ga da su ti političari bili opozicija Vučiću i onda kada je on bio njegov ministar i da su za razliku od njega u opoziciji po sopstvenom opredeljenju, a ne zato što ih je Vučić oterao iz vlade", zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: