Presedan Bele kuće: CNN, BBC, Njujork tajms ostali ispred

Bela kuća je zabranila novinarima nekoliko velikih medijskih kuća pristup konferencijama za novinare, prenosi "Indipendent".

Izvor: B92

Petak, 24.02.2017.

22:06

Presedan Bele kuće: CNN, BBC, Njujork tajms ostali ispred
Foto: GettyImages

Kako navode, portparol Bele kuće sam je "rukom izabrao" novinare koji će da učestvuju u brifingu bez kamera u zapadnom krilu Bele kuće.

Nisu izabrani novinari nekih od najvećih medijskih kuća na svetu - CNN, BBC, Njujork Tajms, LA Tajms, Politiko, Bazfid i Dejli mejl.

"Indipendent" ističe da su novinari medija sa desničarskim stavom - Brajtbart njuz i Vašington tajms" - pozvani, kao i da su pozvani novinari televizijskih mreža ABC, CBS, NBC, Foks njuz, agencije Rojters i Blumberga.

"Ništa se poput ovoga ranije nije dogodilo u Beloj kući, u dugoj istoriji izveštavanja više administracija pod različitim partijama. Snažno protestujemo zabrani Njujork tajmsa i drugih medijskih organizacija. Slobodni mediji i transparentna vlada su od krucijalnog nacionalnog interesa", rekao je urednik Njujork tajmsa Din Bake.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: