Bela kuća traži od FBI: Demantujte medije

Šef kabineta Bele kuće Rajns Pribus traži od FBI da ospore medijske izveštaje da su savetnici Donalda Trampa tokom izbora bili u kontaktu sa ruskim agentima.

Izvor: B92

Petak, 24.02.2017.

09:52

Bela kuća traži od FBI: Demantujte medije
Tanjug

To je rekao neimenovani zvaničnik Bele kuće.

On je rekao da je do Pribusovog zahteva došlo nakon što je FBI saopštio Beloj kući da veruje da prošlonedeljni izveštaj Njujork Tajmsa o tim kontaktima nije tačan. Do sada FBI nije javno izneo svoj stav po tom pitanju niti pokazao da planira da to uradi.

Njujork Tajms je objavio da su američke obaveštajne službe prošle godine presrele telefonske pozive ruskih obaveštajaca i članova Trampovog predizbornog tima.

Pribusov razgovor sa zamenikom direktora FBI Andrjuom MekKejbom izazvao je ljutnju među demokratama koje tvrde da je time prekršio propise kojima se ograničava komunikacija agencije i Bele kuće o tekućim istragama.

"Beloj kući jednostavno nije dozvoljeno da pritiska FBI da daje javne izjave o tekućim istragama u vezi sa predsednikom i njegovim savetnicima", rekao je vodeći demokrata u Pravosudnom odboru kongresa Džon Konjers.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: