Prokuplje: U dvorištu, ispod šljive - heroin

Tokom pretresa porodične kuće G. M. (44) iz prokupačkog sela Donja Toponica u dvorištu je pronađeno oko 220 grama materije nalik na opojnu drogu heroin.

Izvor: Prokupljemojkraj.rs

Petak, 24.02.2017.

18:33

Default images
Foto: Freeimages

Portal "Prokuplje moj kraj" navodi da pretražena porodična kuća osumnjičenog, ali kako droga nije pronađena, a već je bilo saznanja i pretpostavke da se G. M. bavi dilovanjem, policija je počela da pretražuje dvorište.

Droga je pronađena ispod jedne šljive nedaleko od kuće. U staklenoj bočici je bila materija nalik na heroin koja je data na veštačenje.

Prema informacijama iz tužilaštva naložena je i DNK analiza boce kako bi se nedvosmisleno utvrdilo ko je istu zakopao.

Iz policije su to potvrdili, ali su rekli da ne mogu da iznose detalje dok se ne izvrše potrebna veštačenja i analize kako bi se potvrdilo da se zaista radi o heroinu.

Već duže vreme je G. M. bio pod sumnjom inspektora da se bavi trgovinom i dilovanjem droge, ali se vrlo vešto skrivao i maskirao drogu prilikom primopredaje. Uhapšen je u Kuršumliji, nakon primopredaje 1, 6 grama heroina koje je pokušao da doturi devojci putem poljupca – saznajemo iz istrage.

Prilikom susreta sa ženskom osobom u parku u centru Kuršumlije počeli su da se ljube, nakon čega su reagovali inspektori koji su shvatili da se radi o primopredaju i uhapsili ga, a drogu pronašli.

G. M. je nakon policijskog zadržavanja određen pritvor do 30 dana i nakon DNK analize i veštačenja koja će nedvosmisleno potvrditi da li se radi o heroinu i ko je imao pristup pronađenoj boci, tužilaštvo će podneti dopunu krivične prijave za osumnjičenog koji se tereti da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Protiv ženske osobe podneta je krivična prijava za nedozvoljeno držanje opojnih droga u redovnom postupku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: