Porodilištu CTG - dva ispravna aparata na ceo Leskovac

Leskovačka bolnica dobila je CTG aparat za porodilište, zahvaljujući donaciji kompanije Don Don i marketa Orion.

Izvor: B92

Petak, 24.02.2017.

14:02

Porodilištu CTG - dva ispravna aparata na ceo Leskovac
Foto: Thinkstock

“Ovo je ogroman uspeh za službu našeg porodilišta, s obzirom na to da je od 7 aparata koje imamo samo jedan nov i u funkciji”, kazala je načelnica službe ginekologije i akušerstva Slađana Stojanović, uz pojašnjenje da se tim aparatom prate otkucaji srca bebe i kontrakcije kod trudnica, navodi se u saopštenju.

Leskovčani koji su kupovali tost, veknu hleba i krofne kompanije Don Don u marketima leskovačkog Oriona pomogli su da ove dve firme doniraju CTG aparat jer su od svakog prodatog proizvoda kompanije izdvajale 1 do 3 dinara dobiti i za tri meseca prikupile pola miliona dinara, koliko vredi aparat.

Leskovačka Opšta bolnica je tokom poslednje tri i po godine podsticala donatorstvo. Za to vreme donirani su aparati, posteljine i građevinski materijal u vrednosti od oko 800 hiljada evra. Direktor, Nebojša Dimitrijević kaže da se sa donatorstvom nastavlja i ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: