021:Smena dugogodišnjeg šefa kriminalističke policije u NS

Novosadska policija ostaje bez dugogodišnjeg šefa kriminalističke policije Saše Barjaktarovića, saznaje portal 021.rs.

Izvor: 021.rs

Petak, 24.02.2017.

11:52

021:Smena dugogodišnjeg šefa kriminalističke policije u NS
Thinkstock

Prema nezvaničnim informacijama, on će biti imenovan za komandira policijske stanice u Žablju.

Za 021.rs u policiji nisu mogli da potvrde, ali ni da demantuju ovu informaciju, a Barjaktarović i dalje radi u policijskoj stanici u Novom Sadu.

Od izvora bliskih vrhu novosadske policije se nezvanično čulo da je smena Barjaktarovića izvesna, i da se očekuje da novi načelnik imenuje sebi bliske ljude za šefove sektora ili zamenike, što se redovno dešava kad se promeni načelnik.

Rešenje o smeni Barjaktarovića očekuje se u toku dana.

Smena šefa kriminalističke policije je nastavak kadrovskih promena u Policijskoj upravi Novi Sad.

Polovinom januara sa mesta načelnika novosadske policije smenjen je Siniša Radaković, i poslat u Direkciju policije u Beogradu.

Na njegovo mesto je postavljen Milorad Šušnjić koji je prethodno bio načelnik policije u Subotici, a inače je pre toga radio u Novom Sadu kao šef grupe za razbojništva.

Smena Barjaktarovića je usledila tačno mesec dana nakon pucnjave kod Osnovne škole "Đura Daničić" na Podbari, kada je usred dana ranjen Niko Uskoković Skole (38). Do danas nisu uhvaćeni počinioci, mada se u javnosti pojavila informacija da je ovaj obračun posledica rata između kriminalne ekipe Gorana Kovačevića Goranca i Dalibora Nišavića Čode.

Da će Barjaktarovićeva smena uslediti videlo se i po natpisima u pojedinim beogradskim tabloidima koji su vodili pravu kampanju protiv njega zbog navodnih veza sa kriminalom, konkretno grupom oko Kovačevića.

Još nije poznato ko će biti novi šef Kriminalističke policije u Novom Sadu, a imenovanje se očekuje uskoro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: