Tokom dana sunčano i toplo, popodne kiša

U većem delu Srbije sutra će biti pretežno sunčano i toplo, a sredinom dana se ponegde posle podne i uveče i očekuje naoblačenje s kišom.

Izvor: B92

Petak, 24.02.2017.

01:00

Tokom dana sunčano i toplo, popodne kiša
Foto: Tanjug

Uveče, tokom noći i u subotu pre podne na zapadu i jugozapadu Srbije očekuje se od 20 do 30 milimetara kiše, a u planinskim predelima od 10 do 20 centimetara snežnog pokrivača, upozorava RHMZ.

U brdovito-planinskim predelima zapadne i južne Srbije kiša će uveče i tokom noći preći u sneg uz formiranje, odnosno povećanje visine snežnog pokrivača.

Jutarnja temperatura biće od tri do osam, a najviša dnevna od 13 do 20 stepeni.

U Beogradu će biti toplo, pre podne pretežno sunčano sa slabim do umerenim vetrom, dok se posle podne i uveče očekuje naoblačenje s kišom, padom temperature i pojačanim vetrom. Jutarnja temperatura biće oko osam, a najviša dnevna oko 20 stepeni.

Prema prognozi vremena za narednih sedam dana, u subotu pre podne na severu, a do kraja dana i u toku noći i u ostalim krajevima očekuje se prestanak padavina i delimično razvedravanje.

U Srbiji će u većini dana biti suvo, uglavnom sunčano, a samo se tokom noći sreda na četvrtak očekuje novo, prolazno naoblačenje s kišom, padom temperature, i u višim planinama sa snegom.

Biometeorološka prognoza za petak, 24. februar 2017:

Očekuje se pogoršanje biometeoroloških prilika u drugom delu dana, kada će kod većine hroničnih bolesnika tegobe biti u pojačanju. Srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima, kao i astamtičarima se savetuje naročita opreznost.

Meteoropatske reakcije moguće su u vidu bolova u mišićima, glavobolje i promenljivog raspoloženja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: