DJB: Vučić da podnese ostavku, i "dosovci" su deo problema

Pokret "Dosta je bilo" je zatražio da premijer Aleksandar Vučić prestane da zloupotrebljava državne resurse i svoju funkciju u kampanji za predsednika Srbije.

Izvor: Beta

Petak, 24.02.2017.

14:33

DJB: Vučić da podnese ostavku, i

DJB od Vučića traži da podnese ostavku i da se raspiše vanredni parlamentarni izbori jer samo to, po oceni tog pokreta, može da vrati legitimitet i kredibilitet institucijama sistema.

"Nemoralno je, nedemokratski i u suprotnosti sa Ustavom da predsedničku trku vodi s mesta predsednika Vlade jer time duboko narušava legitimitet obe institucije. Jedini kredibilan način je da se raspišu vanredni parlamentarni izbori i da građani znaju za kojeg premijera glasaju, a ne da budu žrtve plana po kojem im autoritarni vođa postavlja još jednu lutku po svom izboru na mesto premijera", piše u saopštenju.

DJB za predstojeće izbore predlaže dogovor, ujedinjavanje i zajednički nastup "novih političkih opozicionih snaga".

"DJB je lider centra, Vuk Jeremić je novi lider desnog centra, Saša Janković levog centra. Zajednički sadržalac nije i ne može biti ličnost. Zajednički sadržalac je plan koji se pravi dogovorom političkih lidera", navodi DJB.

Po DJB, deo pobedničke strategije ne mogu biti "istrošene petooktobarske stranke i njihovi lideri".

"Političari koji su sa nama od devedesetih moraju da siđu s političke scene i omoguće društvu da prodiše. Dragan Šutanovac, Boris Tadić, Čedomir Jovanović, Nenad Čanak i cela prateća garnitura petooktobarskih političara nisu deo rešenja. Oni su deo problema", piše u saopštenju.

DJB dodaje da svako njihovo učešće na predstojećim izborima, bilo javnm nastupima i govorima na predizbornim skupovima, bilo kao deo liste za izlazak na parlamentarne izbore, vodi ka sigurnom gubitku izbora, jer građani ne samo da ne žele da glasaju za njih, nego ne žele ni da učestvuju na izborima na kojima oni predstavljaju demokratske partije.

DJB ukazuje na to da su predstojeći izbori ključni za "smenjivanje lošeg režima Aleksandra Vučića".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: