Karić za vanredne izbore: Da budemo lideri, kao Holandija

Pokret snaga Srbije pridružio se strankama koje se zalažu za istovremene predsedničke i vanredne parlamentarne izbore.

Izvor: B92

Petak, 24.02.2017.

12:21

Karić za vanredne izbore: Da budemo lideri, kao Holandija

Lider Bogoljub Karić objašnjava da bi na taj način Srbija postala ekonomski snažnija zemlja i lider na Balkanu.

Karić smatra da je ekonomski boljitak Srbije moguć "jedino ako su u parlamentarnim klupama stranke koje se ne biju da budu sluge stranih sila i finansijskih moćnika".

"U parlamentu treba da budu partije koje su nacionalno opredeljenje za Srbiju i njene građane, koje će od Srbije učiniti jednu snažnu državu i lidera Balkana, privlačnu zemlju kao što su Holandija ili skandinavske zemlje", rekao je Karić Tanjugu.

On ističe da bi PSS, koji je na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima nastupio na listi SNS, ove godine izašao samostalno na izbore i dodaje da očekuje dobar rezultat i da je stranka od njegovog povratka u Srbiju dobila veliki broj novih članova.

Karić navodi da će konačnu reč o vanrednim parlamentarnim izborima dati Aleksandar Vučić, premijer i predsednički kandidat, ali i lider, kaže Karić, stranke koja uživa najveće poverenje građana u poslednjim decenijama.

U prilog vanrednim parlamentarnim izborima juče se izjasnio lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković, navodeći da je razlog za njihovo održavanje učvršćivanje jedinstva i stabilnosti u Srbiji i da u parlamentu ne bi trebalo da sede "oni koji nemaju legitimitet i ne predstavljaju nikoga".

Sa mogućnošću raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora zajedno sa predsedničkim već mesecima se spekuliše, a premijer Aleksandar Vučić juče je rekao da će odluka biti doneta do ponedeljka.

Veći deo opozicije traži i njihovo raspisivanje, izuzev Pokreta Dosta je bilo, koji će stav o tome zauzeti na predstojećoj skupštini, kao i LDP, koji smatraju neodgovornim tako brzo raspisivanje vanrednih izbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: