Tramp želi da SAD ojačaju nuklearni arsenal

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da želi da ojača američki nuklearni arsenal kako bi obezbedio da SAD budu u tom smislu predvodnik.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.02.2017.

22:26

Tramp želi da SAD ojačaju nuklearni arsenal
Foto: GettyImages

Kako kaže, SAD su zaostale po svojim kapacitetima u toj vrsti naoružanja.

On se, takođe, požalio na rusko razmeštanje krstarećih raketa kao na kršenje sporazuma o kontroli naoružanja, dodajući da će to pitanje pokrenuti prilikom kada i ako se bude sreo sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

U intervjuu za Rojters, Tramp je takođe kazao da bi Kina mogla rešiti bezbednosnu pretnju koju predstavlja Severna Koreja "veoma lako, ako to želi".

On je time ponovo pojačao pritisak na Peking da izvrši veći uticaj kako bi zauzdao sve agresivnije akcije Pjongjanga.

Američki lider je naveo i da je "veoma ljut" zbog severnokorejskih raketnih proba i dodao da je među raspoloživim opcijama ubrzanje i jačanje sistema raketne odbrane američkih saveznika Japana i Južne Koreje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: