Mediji: Pritvoren radnik u konzulatu SAD zbog Kurda

Turski mediji su objavili da je policija pritvorila državljanina Turske zaposlenog u konzulatu SAD u Adani, pod sumnjom da je povezan sa kurdskim pobunjenicima.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.02.2017.

16:20

Mediji: Pritvoren radnik u konzulatu SAD zbog Kurda
(Foto: Getty images)

AP prenosi navode turske agencije Dogan da je muškarac koji radi kao prevodilac u konzulatu osumnjičen da je član Radničke partije Kurdistana (PKK), koju Turska i njeni saveznici, uključujući SAD, smatraju terorističkom organizacijom.

Navodi se da je policija izvršila pretres njegovog doma, ali ga tu nije zatekla, da bi ga potom zvaničnici američkog konzulata predali policajcima.

AP navodi da ambasada SAD u Turskoj nije želela da komentariše ove navode, koji nije mogao da potvrdi ni portparol sedišta policije u Adani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: