Putin: Naš zadatak je da iskorenimo terorizam

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je zadatak njegove zemlje u Siriji da očuva, kako je rekao, legitimnu vlast u državi i iskoreni terorizam.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.02.2017.

16:00

Putin: Naš zadatak je da iskorenimo terorizam
(Foto: Getty images)

"Nemamo planova da se mešamo u unutrrasnje poslove Sirije. Naš zadatak je da stabilizujemo legitimnu vlast u zemlji i zadamo udarac medjunarodnom terorizmu", rekao je Putin.

TAS S prenosi da je predsednik Rusije to izjavio na sastanku sa vojnim licima Severne flote.

"Što se pre političko rešenje pokrene unutar Sirije, imaćemo više šansi da sa međunarodnom zajednicom stanemo na kraj terorističkoj kugi na sirijskoj teritoriji", rekao je Putin.

On je izrazio nadu u uspeh pregovora o Siriji koji danas počinju u Ženevi, dodavši da su Rusija i međunarodna zajednica zainteresovane za pobedu nad terorizmom u Siriji.

"Nećemo i ne bi trebalo da se mešamo u unutrašnje poslove Sirije", zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: