Zaharova "ne dâ na Rusiju": Crnogorci pričaju kao SAD i EU

Moskva smatra da su tvrdnje o mešanju Rusije u unutrašnje stvari Crne Gore potpuno neosnovane.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.02.2017.

08:33

Zaharova

To je izjavila portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova i dodala da vlasti u Podgorici stoje iza antiruske informativne kampanje kada je reč o situaciji u toj zemlji.

"Premijer Crne Gore Duško Marković nije izdržao, a da se ne pridruži korišćenju teza koje se u poslednje vreme naširoko koriste u SAD i EU i optužio Moskvu i neke ruske specijalne službe u mešanje u unutrašnje stvari u toj zemlji (Crnoj Gori)", kazala je Zaharova na konferenciji za štampu.

Po njenim rečima, specijalni tužilac Milivoje Katnić je "otišao još dalje, pokušao je da razvije tu misao, pominjući prisustvo specijalnih snaga Federalne službe bezbednosti na crnogorskoj teritoriji".

"Sve te izjave su apsolutno neosnovane, na žalost, njih objavljuju mediji, u principu bez uzimanja u obzir ruske pozicije. Ako se pozicija Rusije i pominje, to se čini usput, i naravno, neproporcionalno i informaciji koja se objavljuje", navela je Zaharova.

Specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić izjavio je u nedelju da su neki ruski državni organi umešani u pripremanje državnog udara u Crnoj Gori, s ciljem da se spreči ulazak zemlje u NATO.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov demantovao je u ponedeljak Katnićeve navode, ocenivši da je neodgovorno izgovarati tako ozbiljne optužbe bez dokaza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: