Sulejman Ugljanin čestitao Tačiju državu

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća i Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin čestitao je Hašimu Tačiju državu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.02.2017.

17:28

Sulejman Ugljanin čestitao Tačiju državu
Foto: Tanjug

Kako se navodi, Ugljanin je Tačiju čestitao na "dobrim rezultatima u izgradnji jedne demokratske, multinacionalne i multikonfesionalne evropske države zasnovane na vladavini prava, pravnoj sigurnosti i jednakosti pred zakonom".

Kako je saopšteno iz BNV-a, tom prilikom je izražena želja za aktivnim učešćem Bošnjaka u političkom životu Kosova, saradnju BNV-a sa institucijama kulture i obrazovanja radi očuvanja bošnjačkog nacionalnog identiteta na Kosovu, kao i za unapređenjem ekonomske saradnje.

Inače, delegacija BNV i SDA Sandžaka u Prištini je prisustvovala akademiji posvećenoj životu i delu Šabana Poluže i Mehmeta Gradice koji su, kako se navodi u saopštenju, imali značajno mesto u istoriji Bošnjaka Sandžaka.

Navodi se i da je akademija održana u Narodnom pozorištu u Prištini "pod pokroviteljstvom predsednika Republike Kosovo gospodina Hašima Tačija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: