Veselji: Beograd da shvati moj sastanak sa Trampom kao...

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji rekao je da njegov sastanak sa američkim predsednikom Donaldom Trampom ne treba smatrati "šamarom".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.02.2017.

11:57

Default images
Getty Images

On je rekao da to treba shvatiti već porukom da bi Beograd trebalo da deluje primerenije, prenosi prištinski list "Lajmi".

Veselji je to izjavio u intervjuu za albanski "Top čenel", komentarišući naslove u srpskim medijima prema kojima je on sastankom sa Trampom "udario šamar srpskim liderima".

Predsednik kosovske skupštine je rekao i da će SAD nastaviti da pružaju snažnu podršku Kosovu, navodi "Lajmi", uz napomenu da je Veselji prvi lider u regionu koji se sastao s novim američkim predsednikom.

Veselji je, u istom intervjuu, najpre odbio da odgovori na pitanje da li će izbori na Kosovu biti održani na proleće ili na jesen, ali je na kraju naveo da "ne bi trebalo izlaziti po kiši jer preti opasnost od prehlade".

U drugom intervjuu za medije na albanskom jeziku, Veselji je izjavio da Kosovo uživa podršku američke administracije za sticanje članstva u UN.

"Siguran sam da će sa takvim nivoom posvećenosti i podrške Kosovo imati odlučujuće momente tokom ovog predsedničkog mandata koji će kulminirati formalnim prihvatanjem Kosova u UN", rekao je Veselji, navodi prištinski list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: