Crnadak: Da se stvari rešavaju u institucijama BiH

Očekujem da se ubuduće sve stvari rešavaju u institucijama BiH, a ne da se te institucije uzrpiraju i privatizuju.

Izvor: Beta

Četvrtak, 23.02.2017.

13:07

Crnadak: Da se stvari rešavaju u institucijama BiH

To je rekao ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak povodom podnošenja zahteva za reviziju presude pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu po tužbi BiH protiv Srbije.

On nije želeo da komentariše informaciju da će agent BiH pred MSP Sakib Softić sutra podneti zahtev za reviziju presude, navodeći da on nema zvaničnu infomaciju o tome.

"Ne mogu da spekulišem u vezi sa stvarima o kojima nemam informaciju. Očekujem da se sve u BiH dešava u institucijama, da se više institucije ne uzurpiraju i privatizuju", reko je Crndak novinarima posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova Malte Džordžom Velom.

Crnadak je istakao da on, kao i Partija demokratskog progresa (PDP), čiji je potpredsednik, žele mir i stabilnost, ekonomske reforme, borbu protiv korupcije i brzi evropski put BiH.

"Nećemo, međutim, dozvoliti nikome da nam oduzima naša prava i nadležnosti koje nam pripadaju", istakao je on.

Govoreći da li će i koje mere preduzeti protiv ambasadorke BiH u Hagu Mirsade Čolaković, koja nije poštovala njegove instrukcije i pismo predsedavajućeg Predsedništva BiH Mladena Ivanića dostavila MSP , Crnadak je rekao da će javnost ubrzo biti obaveštena o onome što sledi u vezi sa ovim slučajem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: