"E, ja sada sebe tumačim kao Alija, čekam, pa pismo Hagu"

Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić je rekao da će nakon sednice Predsedništva BiH uputiti Međunarodnom sudu pravde novo pismo.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.02.2017.

07:21

Tanjug

On je istakao da će u tim pismomsud obavestiti da iza revizije presude po tužbi protiv Srbije ne stoji BiH.

Podsetivši da je prvo pismo poslao u julu prošle godine, Ivanić je rekao da sledeće pismo još nije poslao i da čeka ishod sednice Predsedništva BiH, na kojoj će se odlučivati o tome da li će biti pokretanja revizije presude po tužbi protiv Srbije, koju je najavio bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, prenosi RTRS.

"Nakon toga čekam da vidim da li će se tužba podneti", rekao je Ivanić .

On je naveo da će pismo biti upućeno u njegovo ime, ali kao pismo predsedavajućeg Predsedništva i da će jasno reći da BiH ne stoji iza tužbe.

Ivanić je dodao da će podsetiti da je takvo pismo svojevremeno napisao Alija Izetbegović još kada je tužba nastala i da je tada sud tražio od UN obrazloženje šta je Alija Izetbegović, kao i da je dobio obrazloženje da je on suveren države, bez obzira što je samo predsedavajući.

"E, ja sada sebe tumačim suverenom države koji će, pozivajući se na istu praksu suda, da kaže da iza ovoga ne stoji BiH jer ne stoji", rekao je Ivanić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: