Slučaj "Ćuruvija": Banjac došao, suđenje odloženo

Suđenje optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije u Specijalnom sudu u Beogradu je zbog tehničkih problema odloženo za 4. april.

Izvor: Beta

Četvrtak, 23.02.2017.

10:11

Slučaj
foto: Fondacija Slavko Æuruvija

Ročišta su zakazana i za 5. i 6. april.

U četvrtak je trebalo da svedoči bivši načelnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala Boro Banjac koji je i došao na suđenje.

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. u Svetogorskoj ulici Beogradu, u haustoru zgrade u kojoj je živeo.

Za njegovo ubistvo Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti tadašnjeg načelnika Državne bezbednost (DB) Radomira Markovića, načelnika beogradskog centra DB Milana Radonjića, bivšeg glavnog inspektora Druge uprave DB Ratka Romića i pripadnika rezvnog sastava DB Miroslava Kuraka.

Po optužnici, Ćuruviju je ubio Kurak koji je u bekstvu, a saučesnik mu je bio Romić koji je kao i Radonjić uhapšen u januaru 2014.

Optuženi su tokom prethodnih ročišta odbacili svaku povezanost s tim zločinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: