"EU impresionirana odnosom Srbije prema migrantskoj krizi"

Evropska unija je impresionirana načinom na koji srpske vlasti rešavaju pitanje migrantske krize, kaže generalni direktor za proširenje Evropske komisije.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.02.2017.

18:52

Foto: Thinkstock

Kristijan Danijelson je, nakon uručenja 82 vozila Ministarstvu unutrašnjih poslova, na zajedničkoj konferenciji za novinare s ministrom policije Nebojšom Stefanovićem, rekao da je zadovoljan saradnjom koja je ostvarena u rešavanju migrantske krize i načinom na koji srpske vlasti posmatraju i rešavaju to pitanje.

EU će, sa svoje strane, rekao je Danijelson, nastaviti da pomaže Srbiji u rešavanju te krize i na jačanju kontrole granica.

Kako je rekao, ukupna pomoć Srbiji u poslednje dve godine za te svrhe je oko 50 miliona evra, a i uručenje vozila MUP-u je primer na koji način EU pomaže Srbiji.

Danijelson je rekao da je to važno i zbog približavanja Srbije zemljama članicama EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: