Meksički šef diplomatije: Ne prihvatamo nove predloge SAD

Meksiko neće prihvatiti nove, jednostrane predloge SAD u vezi sa imigracijom.

Izvor: B92

Sreda, 22.02.2017.

22:20

Meksički šef diplomatije: Ne prihvatamo nove predloge SAD
Foto: Thinkstock

Takođe, neće oklevati da se obrate Ujedinjenim nacijama kako bi zaštitile imigrante, rekao je meksički ministar spoljnih poslova Luis Videgaraj, uoči sastanka sa visokim američkim zvaničnicima.

Novi predlozi SAD biće glavna tema na predstojećim sastancima meksičkih zvaničnika sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom i ministrom za unutrašnju bezbednost Džonom Kelijem u sredu i četvrtak, rekao je Videgaraj, prenosi Rojters.

Tilerson i Keli posećuju Meksiko u vreme zahlađenja odnosa između dve zemlje, nakon dolaska Donalda Trampa na čelo SAD 20. januara, navodi britanska agencija.

Stotine ljudi nedavno se okupilo u meksičkom gradu Sijudad Huarez blizu granice sa SAD, kako bi formirali "živi zid" u znak protesta protiv planova američkog predsednika da podigne zid između dve zemlje.

Tramp je ranije najvio da će podići zid na granici sa Meksikom kako bi sprečio ilegalne migracije, kao i da će taj zid platiti Meksiko.

AP je nedavno objavio da Trampova administracija razmatra predlog mobilizacije do 100.000 pripadnika trupa Nacionalne garde koji bi hapsili ilegalne imigrante, uključujući milione koji ne žive ni blizu granice sa Meksikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: