Kimu "namazali otrov na lice", vežbale u tržnim centrima

Policija Malezije navodi da traže visokog zvaničnika severnokorejske ambasade u Kuala Lumpuru zbog ubistva Kim Džong Nama, javlja BBC

Izvor: B92

Sreda, 22.02.2017.

07:23

Kimu
Foto: Tanjug

Polubrat lidera Severne Koreje Kim Džong Una umro je prošle nedelje na aerodromu u Kuala Lumpuru. Policija je takođe potvrdila detalje ubistva navodeći da su Kim Džong Namu prišle dve žene i namazale mu otrov na lice.

BBC navodi da postoji snažna sumnja da iza napada stoje vlasti Severne Koreje.

Na konferenciji za medije u Kuala Lumpuru šef malezijske policije Halid Abu Bakar izjavio je da traje potraga za troje Severnokorejaca i da se veruje da su oni i dalje u zemlji.

Takođe, rekao je da se veruje da je još četvoro osumnjičenih ljudi iz Severne Koreje napustilo zemlju iz otišlo za Pjongjang, kao i da je jedan muškarac u pritvoru.

U pritvoru su i dve žene, jedna iz Indonezije, druga iz Vijetnama.

Šef policije je potvrdio i detalje ubistva. Na snimku objavljenom na internetu vidi se kako muškarcu koji veoma liči na Kima na aerodromu prilazi jedna žena dok mu se druga približava s leđa i zgrabi ga za lice.

Iz policije kažu da su ubijenom polubratu severnokorejskog lidera dve žene "golim rukama" namazale otrov na lice i pobegle.

Navodi se i da su znale da im je na rukama otrov, kao i da su više puta akciju vežbale u tržnim centrima u Kuala Lumpuru.

Vlasti i dalje čekaju rezultate autopsije Kim Džong Nama i traže od njegove porodice da im pošalje DNK uzorak. Severna Koreja je zahtevala da se njegovo telo vrati u zemlju i žestoko protestovala zbog autopsije.

Malezijske vlasti su isticale potrebu da izvrše istragu jer je Kim Džong Nam umro na njihovoj teritoriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: