Tahiri: Kampanja u Srbiji blokira dijalog

Kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri rekla je da predizborna kampanja u Srbiji ima za cilj politički marketing.

Izvor: B92

Sreda, 22.02.2017.

17:03

Tahiri: Kampanja u Srbiji blokira dijalog
Foto: Tanjug

Ona tvrdi da taj marketing ugrožava odnose Beograda i Prištine blokirajući proces dijaloga o normalizaciji odnosa.

"Tokom poslednjih šest godina dijaloga, dinamika se usporila svaki put kada je Srbija imala izbore. Svedoci smo nacionalnih izbora koji su održani u Srbiji prošle godine, kada smo imali neku vrstu blokade dijaloga od početka godine do avgusta", rekla je Edita Tahiri Radiju Slobodna Evropa (RSE).

Edita Tahiri je dodala da "huškačke akcije i izjave" u Srbiji mogu da se smatraju destabilizujućom retorikom i delom novih agendi i geopolitičkih ambicija koje Rusija izražava prema Balkanu.

"Umesto da bude destabilizujući faktor, Srbija bi trebalo da se promeni i postane faktor stabilnosti, i da se ponaša evropski. Druge alternative koje se tamo koriste su štetne po Srbiju", istakla je kosovska ministarka.

Ona je, takođe, izrazila očekivanje da Beograd "spusti ton" ubuduće, jer je, kako kaže, nova američka administracija jasno stavila do znanja kakva je njena spoljna politika prema Balkanu i Kosovu.

"Jasno je rečeno da se njihova podrška Balkanu i Kosovu nastavlja", zaključila je Edita Tahiri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: