"Priština želi da izbegne formiranje ZSO"

Šef Odbora Skupštine Srbije za KiM Milovan Drecun ocenio je da Priština pokušava da izazivanjem "serije incidenata" zaoštri i destabilizuje situaciju na KiM.

Izvor: B92

Sreda, 22.02.2017.

00:32

On je istakao i da Priština želi izbegne formiranje Zajednice srpskih opština.

"Oni sada nameravaju da prebace težište na polje energetike i da tu stvore novu zapetljanu, zamršenu situaciju da bi ponovo izbegli priču o ZSO i izvuku je iz okvira koji je dogovoren", rekao je Drecun novinarima.

On je podsetio da je konačni dogovor bio da u implementacionom timu za formiranje ZSO budu dva predstavnika srpskog naroda sa severa i dva južno od reke Ibar, i da u tehničkom dijalogu direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri daju saglasnost, odnosno odobrenje za početak izrade statuta ZSO.

"Umesto toga, Priština sada pokušava da (premijer Isa) Mustafa da zeleno svetlo za izradu statuta i da se na taj način nekako potpuno zaobiđe Beograd iz daljeg procesa formiranja ZSO", kazao je Drecun.

On je naveo da Srbija ulaže napore da se stanje stabilizuje i da se nastavi proces normalizacije odnosa, a da Priština to otežava i da će, kako je dodao, i u narednom periodu biti provokacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: