Jovanović i Ugljanin o daljim zajedničkim aktivnostima

Predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin i predsednik LDP Čedomir Jovanović razgovarali su u Beogradu o predstojećim predsedničkim izborima.

Izvor: Tanjug

Sreda, 22.02.2017.

18:53

Jovanović i Ugljanin o daljim zajedničkim aktivnostima
Foto: Tanjug

U saopštenju LDP-a se navodi da su dvojica lidera ponovili deset ranije utvrđenih tačaka za razgovor o svim daljim zajedničkim aktivnostima.

To, između ostalog, podrazumeva ubrzano pristupanje Srbije Evropskoj uniji i NATO, demokratizaciju društva i jačanje institucija, konačno rešavanje statusa Kosova uz podršku dogovorenim sporazumima iz Brisela, podršku očuvanju jedinstvene Bosne i Hercegovine, kao i rešavanje problema koji postoje u Sandžaku.

Jovanović i Ugljanin smatraju, kako se navodi, da vlast ne želi i ne može da uradi poslove od kojih zavisimo svi i zato se umesto problemima vladajuća koalicija bavi opozicijom.

Zbog togam snatraju Jovanović i Ugljanin, opozicija nema pravo na isto ponašanje, već mora kandidovati politiku koja bi u budućnosti bila konkurentna onome što radi aktuelni premijer Aleksandar Vučić.

Naveli su i da će LDP i SDA za ove ideje tražiti podršku onog dela društva koje razume da su ovi izbori pred nama prilika da se definišu poslovi koje ćemo raditi zajedno posle kampanje, kao i šansa za dalju afirmaciju ideje o modernoj građanskoj Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: