Prihvaćena Nikolićeva lista kandidata za Agenciju

Odbor Skupštine Srbije za pravosuđe prihvatio je listu kandidata predsednika Tomislava Nikolića za člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije.

Izvor: Beta

Sreda, 22.02.2017.

13:22

Default images

Lista kandidata je potom upućena u parlamentu na usvajanje.

Parlament treba da izabere jednog od dva predložena kandidata - Nenada Tešića i Marka Blagojevića.

Tešić predaje na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu i član je Komisije predsednika Srbije za pomilovanje, a Blagojević radi u Predsedništvu Srbije kao viši samostalni stručni saradnik za kadrovsko-normativne poslove.

Nikolić je prvobitno predložio Nedeljka Tenjovića i Sanju Marić, ali je tu listu povukao jer kandidati nisu ispunjavali sve uslove predviđene Zakonom o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Savetnica predsednika Srbije Jasmina Mitrović Marić rekla je na sednici Odbora da novi kandidati imaju odlične biografije, da su vrsni stručnjaci i da će poslanici biti na "slatkim mukama" koga od njih dvojice da izaberu.

Odbor je na sednici prihvatio i predlog Vrhovnog kasacionog suda da član Odbora Agencije za borbu protiv korupcije bude sudija tog suda u penziji Slobodan Gazivoda i uputio Skupštini na odlučivanje.

Odbor je prihvatio i predlog o izboru 17 zamenika javnog tužioca koji se prvi put biraju na tu funkciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: