Bavarska: Žene više ne mogu da prekrivaju lice velom

Bavarska vlada odobrila je predlog zakona koji zabranjuje ženama potpuno prekrivanje lica velom na javnim mestima.

Izvor: B92

Utorak, 21.02.2017.

23:15

Bavarska: Žene više ne mogu da prekrivaju lice velom
Getty Images

"Prekrivanje lica velom biće zabranjeno u javnoj službi, na univerzitetima, u školama i vrtićima, u sektoru javne bezbednosti i reda i na izborima", objavila je vlada.

Bavarski ministar unutrašnjih poslova Joahim Herman rekao je da muslimanka koja prekriva lice velom postupa u suprotnosti s nemačkom kulturom komuniciranja.

"Komunikacija se odvija ne samo putem govora, nego i pogleda, izraza i gestova. To je temelj međuljudskih odnosa i temelj našeg društva i slobodnog i demokratskog poretka", dodao je Herman.

Bavarska je bila prva tačka ulaska stotina hiljada izbeglica i migranata u Nemačku 2015, prenosi N1.

Bavarski premijer Horst Zehofer jedan je od najglasnijih kritičara politike otvorenih vrata prema migrantima kancelarke Angele Merkel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: