Barselona: Šveđanin je psihički bolesnik, a ne terorista

Državljanin Švedske, koji je ukrao kamion sa plinskim bocama i vozio u suprotnom pravcu glavnom saobraćajnicom u Barseloni, ima psihičke probleme.

Izvor: B92

Utorak, 21.02.2017.

20:21

Barselona: Šveđanin je psihički bolesnik, a ne terorista

On nije planirao teroristički napad, navedeno je u saopštenju španske vlade.

Ministarstvo unutrašnjih poslova navelo je na svom Tviter nalogu da vozač ima pslihičke probleme i da to nije bio teroristički akt, preneo je Rojters.

Policija u Barseloni uhapsila je državljanina Švedske koji je ukrao kamion sa plinskim bocama i vozio u suprotnom pravcu velikom brzinom po glavnoj gradskoj saobraćajnici, oštetivši nekoliko vozila usput, saopštila je ranije portparolka regionalne policije.

Prema njenim rečima, policija je ispalila nekoliko hitaca u nastojanju da zaustavi ovog muškarca a tom prilikom niko nije povređen. Protiv osumnjičenog je pokrenuta istraga.

Posle terorističkih napada u Francuskoj u julu 2015. godine u Španiji su na snazi pojačane mere bezbednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: